sanghoku

brabbels & stuff…

USA – Dag 7: San Francisco

Vandaag was het ‘museumdag’:

– ’s ochtends naar het SFMOMA (San Francisco Museum of Modern Arts): Magritte, Klee, Picasso, Matisse, … Geen foto’s wegens welbekend…
– vervolgens naar het Cartoon Museum: hier was een speciale tentoonstelling over de nieuwe animatiefilm ‘Paranorman’, met kleipopjes en sets die in de film gebruikt werden. Geen foto’s wegens niet toegelaten.
– dan op zoek naar de typische trammetjes:

– dan naar het Golden Gate Park voor de ‘California Academy of Sciences‘: Dit is een leerrijk ‘museum’ met levende en opgezette dieren, aquarium, coole regenwoud-bubbel, activiteiten voor de kleinsten, en een planetarium. Een greep uit het aantal (levende) dieren dat we daar gezien hebben: slangen, gekko’s, gifkikkertjes, grote vlinders, fluo-kwallen, zeepaardjes, krokodil, penguins, …
Het dak is overigens een ‘levend’ dak, namelijk bedekt met gras en planten enzo. Daar hebben we dan ook teletubbieland ontdekt!

’s Avonds nog heeeel lekkere sushi gegeten, en baseball gaan kijken in hetzelfde cafe: The Mad Dog in the Fog 😉

Ik vond S.F. best wel een leuke stad. ’s Avonds moet je wel een beetje opletten waar je komt (parken vermijden enzo), maar voor de rest wel leuk. Niet onnozel groot of complex; heuvels die voor een serieuze klim zorgen nu en dan, maar ook voor wisselende perspectieven.
Er zijn ook niet gek veel flatgebouwen, het merendeel van de gebouwen zijn victoriaanse huisjes. Zo doet S.F. echt aan als een woon & leef-stad.
Ik noem het een beetje het Hasselt van Amerika: een echte stad-stad, maar toch niet te onpersoonlijk.

Morgen Golden Gate Bridge, en dan over Highway 1 naar het zuiden, richting L.A.
Philip & Davy

Enkel berichtnavigatie

Plaats een reactie