sanghoku

brabbels & stuff…

USA – Dag 17: Bryce Canyon

Vandaag zijn we naar Bryce Canyon geweest, en gelukkig niet veel gemerkt van de storm. Op de hogere toppen stond er wel een stevige wind die heel koud aanvoelde, maar daar moesten we niet echt wandelen, dus viel nog mee.

Bryce staat bekend omwille van de pilaarvormige rotsformaties, genaamd ‘hoodoos‘. De zachte zand- & kalksteen hier werd doorheen de eeuwen zo aangetast door wind- & vorsterosie, dat hele delen van het plateau getransformeerd werden naar smalle muren en pilaren. Daarenboven is de steen hier roodkleurig, wat voor een heel aparte gloed lijkt te zorgen wanneer de zon erop valt.

Nu, eens je alle viewpoints gezien hebt, heb je het ook wel gehad. Maar aan een van die punten start de Navajo-loop: een tocht van een 2-tal km, die je tussen de stenen door naar de bodem van de vallei brengt. Die bodem ligt ongeveer 150m lager, en die steile afdaling is ook het eerste wat je te wachten staat.
Deze wandeling heeft ons beeld van de canyon compleet veranderd! Eerst een steile afdaling, dan paadjes tussen smalle kloven, uitkomen in een groene vallei, en dat allemaal terwijl je omgeven wordt door een eigenaardige arme rode gloed. Een echte aanrader voor iedereen die Bryce bezoekt!
Het is moeilijk om er foto’s van te nemen omwille van donkere schaduwen onderaan, en de felle zon bovenaan, maar de ervaring op zich kan je toch niet op beeld vastleggen.

Na Bryce zijn we naar Zion gereden. Enkele dagen geleden hadden mensen ons al verteld dat die rit echt de moeite is eens we Zion zouden binnenrijden, en niets was minder waar.
Plots bevonden we ons op kronkelende wegen in een groene vallei, omgeven door grote licht-rode rotsen.
We zijn nog niet echt in het park geweest, maar onderweg heeft Davy toch al een paar mooie foto’s kunnen maken. (een 100-tal blijkt nu, da’s op 8 mijl meer dan de helft van wat ik de hele dag in Bryce genomen heb!)

Morgen gaan we dus het park in, en een wandeling maken bovenaan de rand van de canyon, en onderaan langs de rivier.

Philip & Davy (allebei buikje rond van lekker, en vooral veel, mexicaans eten)

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “USA – Dag 17: Bryce Canyon

  1. mama op schreef:

    Echt fantastisch, mannen! ik kijk uit naar jullie foto’s allemaal. Voorts alles goed met jullie? Heb je al een nieuwe jas gekocht, zoneke? Bij ons is ook alles oké, t was een leuk feestje voor bobomme vorige zondag, ze was echt heel blij. Ge zult de foto’s wel zien als ge terug zijt. In Limburg minder goed nieuws: Ford Genk gaat volledig dicht (dwz 10.000 werkelozen bij) en Dow Chemical bij ons gaat ook dicht. De crisis begint nu pas, denk ik.
    Geniet nog en tot onder het weekend.
    Kusje en groetjes aan Davy
    mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: