sanghoku

brabbels & stuff…

USA – Dag 14: Grand Canyon > Mesa Verde

Vandaag zijn we aan de Grand Canyon vertrokken naar Mesa Verde.

’s Ochtends hebben we nog een heel eind langs de canyon gereden, de andere kant dan die wat we gisteren gewandeld hebben. Hij was er nog steeds, en nog steeds heel groot 😉
Onderweg hebben we nog een paar kleinere canyons gezien, wellicht ten gevolge van de breuklijn-erosie combinatie die ook de Grand Canyon uitgesleten heeft.

We zijn ook door Monument Valley gereden. Dit gebied wordt beheerd door de Navajo-indianen, en dat was eraan te merken ook: heel weinig voorzieningen (stopplaatsen e.d.), geen echte dorpjes, her en der krakkemikkige standjes waar ze juweeltjes en andere prullaria aan de man trachten te brengen.
Monument Valley staat vooral bekend omwille van zijn iconische rotsformaties. Eens was dit een vlakte, die veel hoger was. De tand des tijds heeft hier hevig zijn werk gedaan, en nagenoeg de hele vlakte weggevaagd (wind & water), waardoor de zachtere gesteenten verdwenen zijn, en de hardere zijn blijven staan. Hierdoor krijg je stenen pilaren die op sokkels lijken te staan, of heel vreemd ogende constructies waarvan je je afvraagt hoe ze blijven staan.

Omdat ze zo speciaal ogen, een een felrode kleur hebben, zijn ze hèt symbool voor het Wilde Westen geworden. Wanneer je de foto’s ziet, zal je ze wel herkennen van de talloze films, posters, foto’s en reclames.

Iemand een idee hoe deze rotsformatie heet? (en ja, hij heeft echt een naam!):

Tijdens de rit kwamen we ook opeens tot de vaststelling dat het uur veranderd was! We zijn door 3 staten gereden (Arizona > Utah > Colorado) en onderweg blijkbaar een tijdzone overschreden.

We hebben trouwens heel veel geluk met ons hotel hier in Mesa Verde, want blijkbaar is vanavond de laatste dag dat je er kan slapen. Het dichtstbijzijnde hotel buiten het park is bijna 45min verder!

Toen we Mesa Verde binnenreden was de zon net aan het ondergaan. Vanaf een van de uitzichtpunten over de vallei konden we zo heel mooie foto’s maken:

Morgen gaan we Mesa Verde bezoeken, en daarna naar Moab rijden, waar de ingang van het Arches National Park is, met nog meer vreemde steenconstructies.

Philip & Davy

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: